Súgó a keresők használatához

Egyszerű keresés
Két feltétel szerint kereshet az adatbázisban szereplő taneszközök között. A termék megnevezése mezőben azon szavakat/szótöredékeket sorolhatja fel szóközzel elválasztva, melyek közül legalább az egyiknek szerepelnie kell az Ön által keresett taneszköz nevében. A mellette lévő tantárgy legördülő menüben leszűkítheti a keresés eredményét egy-egy tantárgyra.

A [Keresés] gombra kattintva megkezdődik a keresés. Egyszerre 20 találat jelenik meg egy oldalon; a találatok között az oldal alján található nyilakkal lapozhat. A felsorolt taneszközök listája alapértelmezésben ABC szerinti sorrendben jelenik meg, azonban a lista fölött található legördülő menüből kiválaszthatja a cég szerinti rendezést is (ekkor a cégek lesznek ABC szerint rendezve, valamint egy cégen belül a taneszközök szintén). Amint egy új rendezési szempontot választ ki, a keresés automatikusan frissül. Ha ez nem történne meg automatikusan, akkor a kívánt rendezési szempont kiválasztása után kattintson a [Rendez »] gombra.
A találati listán a termékeknek rövidített leírása olvasható, a [Részletek] gombra kattintva megjelenik a termék részletes leírása.

Ha a kereséshez pontosabb feltételeket kíván megadni, kattintson az [Összetett keresés] gombra. Az összetett keresés leírását alább olvashatja. Ha kíváncsi a gyártók és forgalmazók listájára, kattintson a [Gyártók, forgalmazók] feliratú gombra. A lista egy új ablakban fog megjelenni. A listán a cégek rövidített leírását olvashatja, azonban az [Adatlap] gombra kattintva részletes információt (telephely címe, telefonszám, stb.) kaphat minden egyes cégről.


Összetett keresés
Az összetett keresés oldalon több szempont szerint kereshet, melyek 'és' kapcsolatban vannak egymással. Egyik keresési szempontot sem kell megadnia, csak azokat, melyek alapján szűrni szeretné az összes termék listáját. Az alábbi szempontok szerint szűrhet:

  • Megnevezés: ebben a mezőben azon szavakat/szótöredékeket sorolhatja fel (szóközzel elválasztva), melyek közül legalább az egyiknek elő kell fordulnia a taneszköz nevében
  • Cég: a kiválasztott cég termékeire korlátozódik a keresés eredménye
  • Ár: mind a 'tól', mind az 'ig' mezőbe csak számokat írjon, tehát pl. 15.000 helyett 15000-t. Nem kötelező mindkét mezőt kitölteni. Például lehet csak felső korlátot adni (pl. 50000 Ft-ig).
  • Évfolyam: a megjelölt évfolyam(ok)hoz készült taneszközökre korlátozódik a keresés eredménye
  • Kerettantervi besorolás: a kiválasztott tantárgyhoz tartozó taneszközökre korlátozódik a keresés eredménye
  • Idegen nyelv: a kiválasztott nyelvű taneszközökre korlátozódik a keresés eredménye
  • Termék besorolás: a kiválasztott típusú taneszközökre korlátozódik a keresés eredménye
  • Kulcsszavak: ebben a mezőben azon szavakat/szótöredékeket sorolhatja fel, melyek közül legalább az egyiknek elő kell fordulnia a taneszköz nevében, technikai leírásában, jellemzői között, az elnyert díjai között vagy a referenciái között

A [Keresés] gombra kattintva megkezdődik a keresés. A találati lista megegyezik az egyszerű keresésnél leírtakkal. A találatok megjelenése után a szűrési feltételek megmaradnak, így ha nem találja kielégítőnek a keresés eredményét (vagy még mindig túl sok a találat), akkor tovább szűkíthet a keresésen további szempontok megadásával vagy az eddigiek finomításával. Az [Alaphelyzet] gombra kattintva a teljes keresési űrlap törlődik, ezáltal új összetett keresést indíthat.